De ce scriu…

Iulie 12, 2015 la 1:46 pm | Publicat în gânduri aiurea | 36 comentarii

…pe blog? De ce citesc bloguri?

Sunt sigură că v-aţi pus şi voi întrebarea asta. De ce scrieţi?

Nu am nici un beneficiu material din acest lucru. Nu fac reclamă, nu particip la concursuri pentru a câştiga anumite produse, nu pot să spun nici măcar că am talent scriitoricesc. Şi totuşi o fac. Recunosc, uneori îmi vine s-o las baltă, mai ales atunci când sunt foarte obosită, când problemele din lumea mea reală mă copleşesc. Nu vreau să scriu atunci nici despre tristeţile mele, nici despre eşecuri… nu îmi doresc să fiu compătimită sau ajutată.

Şi totuşi de fiecare dată mă întorc, fie să las un fragment de idee, fie să vă povestesc câte ceva, sau să vă citesc şi să comentez. Sigur că da,comentariile mele nu sunt mereu inteligente, uneori o fac laconic, doar un semn al trecerii mele pe la voi, iar dacă par vreodată scurte, deloc inteligente sau răutăcioase nu asta a fost intenţia mea. Poate că uneori mă las dusă de val şi de dragul de a îmi limpezi în minte o idee sau pentru a mă lămuri, spun, mai bine zis scriu ceva care apoi mi se pare că nu e …la locul lui.

De ce scriu totuşi?

Trăim într-o lume în care suntem nevoiţi să fim cel puţin 8 ore într-un loc cu colegii pe care nu i-am ales noi. Poate că nici măcar nu avem aceleaşi pasiuni. În care trebuie să treci peste micile răutăţi sau să le înfrunţi pentru a nu fi călcat în picioare. În care, vrei sau nu, auzi de o mulţime de bârfe, probleme ale celorlalţi cu care se confruntă.

Timpul liber e din ce în ce mai puţin. Ajuns acasă, fiecare dintre noi e nevoit să rezolve o mulţime de probleme personale, începând de la curăţenie, mâncare, educaţia copiilor până la probleme administrative. Şi totuşi ne rupem din acest timp pentru a scrie. Oare de ce?

Pentru că ne place, vor spune unii. Pentru că întâlneşti oameni, mai bine spus gânduri ale acelor oameni care seamănă cu ale tale vor spune alţii. Pentru că nu te mai uiţi la tv sau nu mai citeşti ziarele, te-ai săturat de circul mediatic, vor mormăi ceilalţi. Poate că…

Şi totuşi de ce scriu eu? Poate pentru toate astea la un loc sau încă nu am găsit motivul pentru care la fel de conştiincios cum ar trebui să fie un elev mă gândesc ce aş mai putea scrie înainte de a mă aşeza în faţa ,,foii albe,,.

Nu prea m-am lămurit încă de ce scriu, ştiu însă de ce vă citesc şi comentez pe blogurile voastre,  a celor pe care am avut plăcerea să vă descopăr.

Pentru că July seamănă cu mine uneori, în gândire, Mel mă ,,forţează,, s-o înţeleg în franceză şi engleză chiar dacă ea vorbeşte perfect româna, pentru că Petru mă  face să zâmbesc, pentru că Dan e o bună gazdă care m-a primit în cârciuma lui la ,, beţiile,, în cuvinte, pentru că Potecuţa e delicată iar VaxAlbina îmi aduce aminte de profesorii de altă dată, pentru că Mosu e mereu cu tolba plină de poveşti iar Doru mă uimeşte cu dimineţile lui în imagini iar Sweet vorbeşte despre o femeie care încearcă să se redescopere .

Pentru asta vă citesc.

Dar oare de ce scriu? Poate mă lămuriţi voi. Voi de ce scrieţi?

Anunțuri

36 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Din suflet îţi mulţumesc! De ce te citesc? Pentru că mă simt bine tare în căsuţa ta. Că, deşi nu am cuvintele la mine tot timpul, ai fost şi eşti o gazdă bună. De ce scriu? Pentru că am cunoscut oameni ca tine scriind.

  Apreciat de 1 persoană

  • Mulţumesc Potecuţo. 🙂 Delicată-n vorbe ca totdeauna. 🙂

   Apreciază

 2. Eu, 9, apreciez sinceritatea ta, gandirea critica si ravasele Haiku imi provoaca sensibilitatea, imi aduc aminte ca mintea trebuie insotita de suflet si ca suntem trecatori, dar nemuritori in clipe.

  Apreciat de 1 persoană

  • Mulţumesc July. 🙂 Cred că cine se aseamănă se adună. 😉
   Suntem muritori aşa este şi încercăm din răsputeri să transformăm măcar clipele nemuritoare, prin ceea ce lăsăm în urma noastră. 🙂

   Apreciat de 1 persoană

 3. de ce scrii?!… pen’ca esti o visatoare, cu ochii deschisi – ca multi dintre noi… 🙂 în ceea ce ma priveste, îmi place sa ma joc si sa jonglez cu expresii, fraze, cuvinte… ce fac parte din viata, cu o influenta concreta asupra întregii noastre existente… 🙂
  * * *
  ma bucur sincer ca te „fortez” sa practici franceza si engleza… 🙂 stii ca voi fi trait mai multi ani aici decât în România, deci voi fi vorbit mai mult aceste doua limbi decât româna, pe care n-am uitat-o ca unii si-altii… 😉 multumesc pentru vizitele-ti constante si fidele… ❤

  Apreciat de 1 persoană

  • Sunt visătoare, dar ar fi mai uşor dacă aş fi mai pragmatică. 🙂
   Mă ,,forţez,, să te citesc pentru că-mi face plăcere. 🙂

   Apreciază

 4. Repet și aici: Mulțumesc pentru recomandare. Recunosc că îmi place să împărtășesc cu tinerii cele pe care le știu. Să-i protejez precum o cloșcă. Scuze pentru tonul de profesoară. Nu mă pot controla. Nu pot glumi când nu e de glumă. Dar înțeleg și apreciez umorul altora.
  Eu scriu pentru ca nepotul meu să mă cunoască atunci când va crește.
  Tu? Poate la fel ca mine, poate altfel. Poate din prea plin.

  Apreciat de 1 persoană

  • Cu mult drag. Cât despre tonul de profesoară, stai liniştită, nu mă intimidează. 😉
   Deci scrii pentru nepot. Hmmm… Da, aş putea să las şi eu reţetele mele aiurite fetei mele. 🙂 🙂

   Apreciat de 1 persoană

 5. Măi,Foxy, noi ne știm de mult, așe-i ? Nu se cuvine să te mint încercând să pun pe seama altor motive prezența mea (mai rar decât mi-aș dori), pe blogul tău. Vezi tu, io am o chestie. Că e defect, că-i calitate, nu știu să zic. Englezii au un termen care mie îmi pare mai potrivit decât un echivalent din română : feeling. Adică, simt omul, măi. Îl simt fără a-l analiza în amănunt, fără a-l diseca, fără a avea nevoie de ani și ani să îl cunosc. Îl simt și gata. Rareori m-am înșelat. Și când îmi place ceea ce simt, rămân. Așa că de-aia te citesc. Îmi placi.
  Și mulțumesc pentru că treci pragul tavernei patronate de mine deși nu totdeauna fețele de masă sunt curate, podeaua măturată și cafeaua bună.

  Apreciat de 1 persoană

  • Oare de cât timp ne citim gândurile scrise? Nu ştiu Dan. 🙂
   Sigur că da, dacă nu ne-ar place ceea ce citim sau vedem n-am rămâne prea mult timp pe un blog . 🙂
   Cât despre cârciuma ta, n-or fi feţele de masă mereu apretate, de fapt să-ţi spun un secret, nici nu-mi place apretul, zgârie 🙂 :), dar mereu dau peste gânduri faine. 🙂

   Apreciază

   • Nuuuu… Nu ai înțeles. Cuvintele scrise sunt cuvinte scrise. Mie îmi place omul pe care-l intuiesc, pe care-l simt, în spatele cuvintelor. Unii au talent. Și scriu frumos, tulburător de frumos. În spatele cuvintelor lor sunt însă … „altfel”.

    Apreciat de 1 persoană

   • 🙂 Pentru mine cuvintele sunt ceea ce sunt şi simt, ai dreptate. Cât despre cei care scriu ,,tulburător de frumos,, cum spui, trebuie să le recunoaştem talentul să le citim cuvintele şi…să nu ne interesăm de omul în sine. 😉

    Apreciază

   • Mda…, ăsta era cuvântul. Sinceritate. 100%. Asta „simt” când te citesc.

    Apreciat de 1 persoană

   • Mulţumesc. 🙂 Soră-mea spune că-s criticul ei personal. 🙂 Dar ea nu se supără când spun ceea ce simt. 🙂
    Fiică-mea însă mereu mă avertizează că nu toată lumea apreciează sinceritatea în ziua de azi. 🙂 🙂

    Apreciază

 6. Am a mulţumi!

  Apreciat de 1 persoană

 7. Foarte frumos! 🙂

  Apreciază

 8. Scriind, mă descopăr. Şi, tot atunci când scriu, mă descarc. E ca o terapie.

  Apreciat de 1 persoană

 9. Îmi place rolul pe care mi l-ai atribuit, da’ stau și mă-ntreb dacă râzi cu mine sau râzi de mine? 😉

  Apreciat de 1 persoană

 10. Tu scrie numai,Steluta,ca bine faci!

  Apreciază

 11. E simplu 🙂

  Scrii fiindca-ti place.
  Scriu fiindca-mi place.

  Apreciat de 1 persoană

 12. Cu totii ne-am intrebat odata de ce scriem si mai ales de ce ne citesc sau nu ceilalti. Nu ne-am dat un raspuns. O facem pur si simplu cu toate ca uneori am vrea sa renuntam. Unii au facut-o macar odata, altii sunt pe cale. Dar raspunsul la prima intrebare a ta poate fi unul simplu: pentru ca vrem ca ceilalti sa afle opinia noastra.
  La cea de a doua intrebare a mea, pot spune doar ca nimanui nu ii pasa de cum si ce gandesc ceilalti. Fiecare isi pierde putin timp din viata citind, doar daca poate sa se amuze si nicidecum pentru a-si umple mintea cu amarul celorlalti. De aici si rata de succes a unui blog. Raspunsul la cele doua intrebari sunt cheia de bolta a constructiei numita blog personal.

  Apreciază

  • 🙂 Nu sunt sigură că e doar atât. Îmi place să mă amuz, adevărat, dar îmi place şi să aflu lucruri noi, aşa cum e de exemplu atunci când ne povesteşti tu despre pictori şi picturile lor. 🙂

   Apreciază

   • Ah doamne, cat de putin importante sunt posturile acelea fata de multe altele. Un exemplu ar fi chiar ultiumul post la care nimeni nu a reactionat in nici un fel. Si e pacat…

    Apreciază

   • Nu stiu care e ultima ta postare. Abia acum am reusit să stau să citesc. 🙂 Stai să văd.

    Apreciază

   • 😯

    Apreciază

   • Gata, m-am informat. 😉

    Apreciat de 1 persoană

 13. si eu m-am intrebat; dar mi-am aflat raspunsul imediat (apropiat de al tau)! scriu pentru ca vreau sa evadez din lumea reala care mi se pare adesea apasatoare, obositoare, cenusie; scriind (povesti) imi creionez singur lumile si le colorez in cele mai nastrusnice culori; uneori chiar le fac sa zamgane ca un canticel… 😉

  Apreciat de 1 persoană

  • Si sunt foarte frumos colorate poveştile tale, moşule. 🙂

   Apreciază


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

Poeme despre nimic

gânduri, aberații, nedreptăți

My nature journal

By Adela Teban

Aphorism With Abhishek

The stuff that matters

SUNT UN ADOLESCENT REBEL

.... si asa vreau sa raman...

Texte pe față

Zic ce-am de zis

muzele albe

texte și fotografii de Cristina-Monica Moldoveanu

Cronopedia

... în fuga amintirilor cronopediene...

Stefania Ruse 🌷

Aici îmi pun gândurile, emoțiile și amintirile.

Charlie's poems

Poezia nu este numai artă: ea este însăşi viaţa, însuşi sufletul vieţii.

Blog Anonim.

Ziua de azi e unica. Ai grija de timpul tau.

69

Cel mai bun mod de a face dragoste e sa faci sex!

Fum de Ţigară

Simte,dar taci.Scrie.

simple Ula

I want to be rich. Rich in love, rich in health, rich in laughter, rich in adventure and rich in knowledge. You?

Blog-ul lui Adrian

Gânduri, şoapte, verbe în strungi şi versuri…

Cafeaua de dimineață

Cuvinte dintr-o ceașcă de cafea

Derivată din D.

You know my name, not my story.

Sâmburi

Niciun sâmbure nu e ceea ce pare a fi.

Imagini și cuvinte

Despre oameni - fascinante creaturi/ Despre locuri - autentice trăiri

WHEN CULTURES COLLIDE

A PERSIAN AND ROMANIAN BLOG

Lumea lui Alexandru

Despre viaţă, oameni, natură, flori, animale, locuri şi lucruri

BUCĂTĂRELI LA BORCAN

Primul blog românesc despre murături, dulcețuri și alte chestii la borcan. Probabil singurul.

gradina2016

Despre gradina in anul 2016

"Enciclopedie deschisă"

blog arădean de cultură generală

MM's Blog

The best gift you are ever going to give someone— the permission to feel safe in their own skin. To feel worthy. To feel like they are enough. — Hannah Brencher

(re)flexii

Legea Watergate: "Corupția guvernamentală e denunțată întotdeauna la timpul trecut."

drumuldinmine

Salut frumusețea din tine și în tăcere îți iubesc întunericul, OM.

Ana - O mamă curioasă

Poveștile și curiozitățile unei mame imperfecte

pisicablonda

let it come natural

andreinewcreation

Nu-mi dați sfaturi. Știu sa greșesc și singur

Cartea cu desene

Un loc in care am stins deznadejdea si am aprins speranta! Un loc cu praf de vise implinite!

j u r n a l d e b u b u r u z ă

locul unde visele devin cuvinte.

Fărâme de suflet şi de viaţă

" You'll stay with me? Until the very end... "

Evelics's Blog

Just another WordPress.com weblog

Doar un leu

Blog despre importanta fiecarui leu

Raluca & Ivan

Droguri ieftine

mondeadrian

există zi există noapte exist şi eu pentru a le-ncurca pe toate!

%d blogeri au apreciat asta: