Fata…

august 1, 2015 la 10:38 am | Publicat în Uncategorized | 38 comentarii

potrivită.

Sunt într-o dilemă şi nu ştiu cum să procedez. Din ce am scris până acum, v-aţi dat seama că am doi copii, un băiat şi o fată. Nu mă consider un părinte perfect. Sunt destul de indulgentă şi acum de când au crescut i-am cam lăsat să hotărască singuri ce vor face. Nu pot să spun că mă amestec prea tare nici în prieteniile lor, doar dacă chiar e de rău.

Prietenii lor se simt în largul lor la noi acasă. Au prieteni deschişi la minte şi suflet. Asta până în anul ăsta când mi-a venit flăcăul acasă c-o fetişcană, frumuşică ce-i drept, dar cam… atât.

Să nu-mi spuneţi că am devenit mamă de băiat dintr-o dată şi că gândesc nu ştiu cum. Nu, nu sunt o mamă posesivă dar fata asta chiar nu-mi place. Râde rar, nu e deloc comunicativă şi am impresia că dacă stau în jurul ei mă deprimă. Dar nu pot să-i spun fiului meu că nu e fata potrivită pentru el. Să nu-mi spuneţi că am devenit soacră, poamă acră, dar chiar nu se potrivesc.

La început am crezut că e mai timidă şi până la urmă o să se obişnuiască cu noi. Dar nu e asta. Am întrebat-o dacă e la fel şi acasă.  Mi-a răspuns că da. Nu ştiu cum să procedez. Nu vreau nici să par împotriva prieteniei lor, nu vreau să-mi transform fiul în duşman, dar nici nu doresc această prietenie a lor.

Voi aţi trecut prin aşa ceva? Ce pot face?

Reclame

38 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Eu la capitolul ăsta nu-mi dau cu părerea că nu ştiu. Îi las pe cei cu experienţă.
  el se simte bine cu ea? Simţi că îl influenţează în vreun fel?

  Apreciază

 2. Am impresia că al meu comentariu e in spam. Așa pățesc dacă bârfesc 🙂

  Apreciază

  • Nu e în spam şi în acest caz nu e vorba de bârfă. Scriu prea puţin despre problemele personale, dar în acest caz simt că sunt depăşită de situaţie.

   Apreciază

   • Spuneam că băiatul a adus o singură fată în casa noastră, fată din provincie pe care ne-am bucurat s-o găzduim (nici nu avea unde altundeva să se ducă). Acum e soția lui și eu sunt soacra. Cu toate consecințele de rigoare. Cu tot ce am încercat să ajut și nu a contat. Nu pot da sfaturi, dar îți spun că mamele de băieți devin soacre indiferent de comportament. Și cât de mult mi-aș fi dorit o noră normală nici nu vreau să spun. Poate vei avea noroc.

    Apreciat de 1 persoană

   • Nu ştiu ce să spun. Sper că fiul meu se va deştepta şi-i va vedea adevărata faţă.

    Apreciat de 1 persoană

 3. Cu siguranță timpul va decide dacă cei doi se potrivesc, da că nu. Încearcă să discuți cu fiul tău și să îl întrebi ce îi place la fată,și să îi explici ce te deranjează.Dar trebuie să îi vorbesti frumos,calm ,intr-un mod în care să nu te considere rea. Sau altă alternativă ar fii,dacă relația lor e destul de serioasă (sunt de mult împreună?) ,să ieși cu fata la un suc, cofetărie și să faceți oarecum o legătură între voi. 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  • Nu sunt o persoană care etichetează oamenii. Aşa că nu mi-a fost uşor nici acum să vorbesc despre acest lucru.
   Cu fiul meu chiar dacă vorbesc acum, e prea lovit de Cupidon, cred, să vadă ceea ce poţi vedea din afară. Cât despre ea, cu toate că sunt o persoană comunicativă nu reuşesc deloc să mă apropii de ea.

   Apreciat de 1 persoană

   • Nu e vorba de etichetă aici. Cu siguranță fiul tău e foarte îndrăgostit , dacă e si prima lui iubire e de așteptat. Lasă timpul să decidã iar tu privestei din umbră, vei vedea schimbări si te vei obisnui cu ideea. 🙂

    Apreciază

   • Mda, mi-aş dori schimbări în bine, cu toate că sunt destul de sceptică în acest caz.

    Apreciat de 1 persoană

   • Dacă gandesti pozitiv cu siguranța vor fii schimbari inspre bine. Deci,gandeste pozitiv! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

 4. Dar lui de ce-i place de ea? Poate te lămurește.

  Apreciat de 1 persoană

  • Grea întrebare, Petru. E total diferită de prietenele lui de până acum.

   Apreciază

 5. Eu una nu pot ști practic, cu ale meu chiți,..nu am ajuns încă la acel capitol, deși mult nu cred că mai este, ..stau acum și mă întreb serios cum și ce?! Dar teoretic acum, ..oare nu o fi doar o …fază, ceva de trecut la capitolul ..experiențe? Of.. greu de spus exact. Totuși, nu cunosc vărsta lui, ..dar până la urmă tot trebuie să i se acorde cumva încredere, nu? ..Cu scuzele de rigoare aici, eu pot doar spune, că imaginându-mi ceva similar la mine, cred că aș discuta cu el încercând să aflu ce simte, ..mai bine zis dacă își dă seama exact ce simte, sincer și îndemnându-l indirect să ..se gândească la toate aspectele unei prietenii, mai ales cea de ..comunicare și deschidere reale, simțite.. de ambii în același timp. Dar asta e doar părerea mea, Uneori timpul le așează pe toate.. la locul lor, pănâ la urmă.

  Apreciat de 1 persoană

  • Fiul meu a împlinit 19 ani. Deci e major cum s-ar spune. 🙂
   Timpul, da. Adevărat că noi părinţii dorim să-i cam ferim de lovituri, dar la fel de adevărat că nu putem trăi ăn locul lor. 🙂 Da, să sperăm că se va deştepta.

   Apreciat de 1 persoană

   • Să fie sănătos!.. Exact așa simt și eu, și mereu mă chinui să găsesc echilibrul, să-l ajut din umbră, ..și nu să-l influențez vizibil, forțat cumva.. Totul trebuie să fie o hotărâre proprie până la urmă.. Altfel ni se poate întoarce împotrivă, presupun.. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

   • Exact asta este, Nicol. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

   • 🙂 Numai bine, ..weekend plăcut!

    Apreciază

   • Merci, la fel îţi doresc si tie. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

 6. 9, daca nu te poti apropia de fata, nu e bine, lui nu-i poti spune ce crezi despre ea pentru ca va intra in defensiva si o va apara, dar nimic nu te opreste sa-i pui in situatii in care el sa vada diferenta intre ea si alte…sa zicem prietenele fiicei tale.

  Apreciat de 1 persoană

  • Da, un sfat bun July. 🙂 Doar că am o proble

   Apreciază

  • Un sfat foarte bun July. Doar că am o problemă, nu prea ştiu să manipulez oamenii. 🙂 De obicei spun ce gândesc iar acum e a naibii de greu să-mi ţin gura. 🙂 🙂

   Apreciază

   • Pentru binele relatiei cu fiul tau, fa un efort, altfel il pierzi pentru ca a descoperit femeia, asta nu este doar o fatas sau prietena, e femeia din viata lui si la 19 ani poate fi usor manipulat de una care face pe misterioasa cand de fapt, probabil, nu are nimic de spus, doar de oferit.

    Apreciat de 1 persoană

   • Mda. Ştii, un ,, barometru,, al prieteniilor lor, au fost ei fraţii. De data asta nici fiică-mea nu e prea încântată de fată. Asta aşa..ca să vezi că nu e ..gelozia maternă,, la mijloc. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

 7. Aş spune să laşi timpul să-şi facă treaba. E un sfat umil, dat din perspectiva unui copil de 17 ani. Dacă e îndrăgostit de ea, orice cuvânt împotriva ei se va întoarce împotriva ta. Ştii, părinţii se tem mereu că ai lor copii vor suferi şi încearcă să împiedice asta. Eu am spus, am strigat că doresc să-mi port singură bătăliile şi cicatricile. Şi bine am făcut.
  Avem nevoie să învăţam, totul pe sufletul nostru.

  Apreciat de 1 persoană

  • Mulţumesc Flori. E un sfat bun şi-l ştiu şi de la fiica mea de 20 de ani. 🙂
   Dar e atât de greu pentru părinţi să-i vadă pe copii cum ajung în situaţii neplăcute.

   Apreciat de 1 persoană

   • Cu drag. Tocmai de aceea ne iubim atât de mult părinţii! Dar vrem să fim noi. De la 17 ani încolo, vrei independenţă. Independenţă sufletească. Nu în totalitate, dar nici deloc. De ieşit, vor ieşi de acolo.
    Noi nu uităm niciodată ceea ce ne-aţi învăţat şi ne veţi învăţa ca părinţi, gardieni şi adulţi. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

 8. Nu ai prea multe de facut. Trebuie doar sa astepti. Este posibil sa renunte singur la donsoara aia. Orice ai face sau vei spune se vor intoarce impotriva ta. Poarta-te normal cu amandoi si timpul va decide pentru toti. Ce poti face este sa continui sa discuti prieteneste cu baiatul, despre ei doi, cu tact si rabdare, fara sa-ti tradezi opiniile. Asa e cu mamele. Cu tatii e mai simplu. Ei ii spun fiului clar ca de la barbat la barbat. Fiule ai o viata inainte si femei cu carul. Simte-te bine! 😀

  Apreciat de 1 persoană

  • Mulţumesc G! 🙂 M-ai înveselit. 😀 Ce pot să spun decât că ai dreptate. Asta i-am sugerat şi eu tatălui lor. Să vorbească cu el ca de la bărbat la bărbat. Mi-a promis c-o va face. 🙂

   Apreciază

   • Sunt convins ca este o legatura pasagera. Aceasta poate deveni serioasa numai daca se insista mai mult decat trebuie asupra ei. Hai curaj si sa auzim de bine !

    Apreciat de 1 persoană

   • Aşa să fie! 🙂

    Apreciază

 9. E inca atat de copil 🙂
  Daca as fi intr-o situatie similara, probabil l-as lasa sa experimenteze. Si as supraveghea discret din umbra. Iar cand as prinde momentul as deschide subiectul si as discuta punctual pe anumite chestii pe care le-am observat si nu mi-au placut.

  Si ca sa te amuzi putin 🙂
  Una din fetitetele mele de suflet, ajunsa adolescenta, aflata intr-un alt centru, s-a indragostit de un baiat. Nu unul oarecare, ci un baiat al strazii, gazduit intr-un centru aflat in curte cu cel in care era ea. Am avut nevoie de toata diplomatia mea ptr a obtine din partea ei promisiunea ca avea grija. Sic 🙂 Cireasa de pe tort a fost momentul in care mi-a reprosat ceva gen: nu intelegi nimic, tu n-ai fost indragostita niciodata 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  • Aha. 🙂 Fiecare crede că doar el sau ea sunt îndrăgostiţi cu adevărat iar ceilalţi nu le pot înţelege sentimentele. 🙂

   Apreciază

 10. prin înţelepciunea inimii
  să priveşti
  răspunsul corect ai să-l găseşti

  Apreciat de 1 persoană

 11. delicat si complicat, free star… ce poti face?!… mai nimic, doar sa asculti, sa ai rabdare(si toleranta!) si sa-ti dai parerea(sugestia) numa’ daca ti se solicita… stii ca vorbesc „en connaissance de cause”… 😉 bon courage & good luck! ❤ 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  • P.S. cre’ca o conversatie(discutie) tata-fiu ar fi benefica, de rigoare si de circumstanta… 🙂

   Apreciat de 1 persoană

  • Da, stiu. Foarte delicat subiectul. Stiu că vorbesti în cunostinta de cauza. Sper să fie. 🙂

   Apreciază


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

gânduri însingurate

eu cu gândurile mele… şi… atât!

Poeme despre nimic

gânduri, aberații, nedreptăți

My nature journal

By Adela Teban

Aphorism With Abhishek

The stuff that matters

SUNT UN ADOLESCENT REBEL

.... si asa vreau sa raman...

Texte pe față

Zic ce-am de zis

muzele albe

texte și fotografii de Cristina-Monica Moldoveanu

Cronopedia

... în fuga amintirilor cronopediene...

Stefania Ruse 🌷

Aici îmi pun gândurile, emoțiile și amintirile.

Poeme nemuritoare

Poezia nu este numai artă: ea este însăşi viaţa, însuşi sufletul vieţii.

Blog Anonim.

Ziua de azi e unica. Ai grija de timpul tau.

69

Cel mai bun mod de a face dragoste e sa faci sex!

Fum de Ţigară

Simte,dar taci.Scrie.

simple Ula

I want to be rich. Rich in love, rich in health, rich in laughter, rich in adventure and rich in knowledge. You?

Blog-ul lui Adrian

Gânduri, şoapte, verbe în strungi şi versuri…

Cafeaua de dimineață

Cuvinte dintr-o ceașcă de cafea

Derivată din D.

You know my name, not my story.

Sâmburi

Niciun sâmbure nu e ceea ce pare a fi.

Imagini și cuvinte

Despre oameni - fascinante creaturi/ Despre locuri - autentice trăiri

WHEN CULTURES COLLIDE

A PERSIAN AND ROMANIAN BLOG

Lumea lui Alexandru

Despre viaţă, oameni, natură, flori, animale, locuri şi lucruri

BUCĂTĂRELI LA BORCAN

Primul blog românesc despre murături, dulcețuri și alte chestii la borcan. Probabil singurul.

gradina2016

Despre gradina in anul 2016

"Enciclopedie deschisă"

blog arădean de cultură generală

MM's Blog

The best gift you are ever going to give someone— the permission to feel safe in their own skin. To feel worthy. To feel like they are enough. — Hannah Brencher

(re)flexii

Legea Watergate: "Corupția guvernamentală e denunțată întotdeauna la timpul trecut."

drumuldinmine

Salut frumusețea din tine și în tăcere îți iubesc întunericul, OM.

Ana - O mamă curioasă

Poveștile și curiozitățile unei mame imperfecte

pisicablonda

let it come natural

andreinewcreation

Nu-mi dați sfaturi. Știu sa greșesc și singur

Cartea cu desene

Un loc in care am stins deznadejdea si am aprins speranta! Un loc cu praf de vise implinite!

j u r n a l d e b u b u r u z ă

locul unde visele devin cuvinte

Fărâme de suflet şi de viaţă

" You'll stay with me? Until the very end... "

Evelics's Blog

Just another WordPress.com weblog

Doar un leu

Blog despre importanta fiecarui leu

Raluca & Ivan

Droguri ieftine

mondeadrian

există zi există noapte exist şi eu pentru a le-ncurca pe toate!

%d blogeri au apreciat asta: