Dulceaţa mea…

iunie 12, 2016 la 12:36 pm | Publicat în rețete, Uncategorized | 14 comentarii
Etichete:

…de rubarbă miroase a portocale. Recunosc, n-am mâncat niciodată dulceaţă de rubarbă, aşa că azi, la cumpărături dacă tot mi-a căzut privirea pe nişte tulpini pricăjite de rubarbă, am zis, hai să încerc…Le-am spălat, le-am tăiat cubuleţe, am stors o portocală şi am adăugat cam jumate de kg de zahăr. De ce portocală? Păi lămâile sunt de două ori jumate mai scumpe, şi dacă tot sunt citrice şi unele şi altele, am zis, nu poate fi rău nici cu portocale. Acum toate stau cuminţi într-o oală. Mai târziu, spre seară, o să le dau într-un clocot, iar mâine definitivez dulceaţa.

Să vedem dacă e atât de bună precum spune prinţul Charles. E dulceaţa lui preferată, se zice. Aşa că mâine voi avea o dulceaţă princiară.

14 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Dulceață de rabarbă nu am mâncat dar prăjitură. Este gustoasă, puțin acrișoară.

    Apreciat de 1 persoană

    • N-am mâncat nici prăjitură cu rubarbă, nici dulceaţă. Am gustat azi tulpinile crude. Sunt acrişoare şi astringente. 🙂

      Apreciat de 1 persoană

  2. Am mâncat numai compot, de dulceaţă nu ştiu. Recomand compotul în zilele toride, e bestial 😉

    Apreciat de 1 persoană

    • Daca mai gasesc rubarba sa incerc. Dulceata a iesit pe gustul meu, usor acrisoara. O minune! 🙂

      Apreciat de 1 persoană

      • Compotul îl faci ca pe ăla de mere, vara, adică nu pentru iarnă. Fierbi rubarba bucăţele cu zahăr, laşi la rece şi gata 😉

        Apreciat de 1 persoană

      • Multumesc Potecuto! 🙂 Chiar am de gand sa incerc.

        Apreciază

  3. M-ați făcut curioasă, eu n-am gustat deloc, nici dulceață, nici compot. O să verific înainte să nu aibă proprietăți laxative, e ultimul lucru pe care mi-l doresc 😉 .

    Apreciat de 1 persoană

    • Am tot gustat din dulceaţă. 🙂 Nu am păţit nimic. 🙂 Dar dacă ai probleme, e foarte bine să te infprmezi. 🙂

      Apreciază

  4. Când face un prinț reclamă,
    Musai să băgăm de samă,
    Poate sângelui priește
    Și ni se mai albăstrește.

    Apreciat de 1 persoană

    • Doamne fereste sa se albastreasca, Petru!:)
      In alta ordine de idei, chiar e buna dulceata asta.

      Apreciază

  5. m-ai facut curioasa!!
    eu am cumparat o singura data rubarba, si am fiert-o prea mult cred. Asa ca te rog sa ne dai pasii si cantitatile si temp. de fierbere si de cate ori ai amestecat, dar asa ca la fraiere :)))

    Apreciat de 1 persoană

    • Nu sunt omul cantitatilor exacte, dar o sa-ti spun cum am procedat eu. La jumate kg tulpina de rubarba curatata, jumate kg zahar, zeama de la o portocala. Lasate o zi sa se ,,topeasca,, zaharul. Seara am dat amestecul intr-un clocot, cat sa se inmoaie cubuletele de rubarba. Pe aragaz, habar n-am la ce temperatura, daaar am citit ca rubarba contine acid oxalic, care se spune ca in cantitati prea mari e daunator pentru organism. Ma rog…nu stiu cantitatile, stiu ca atunci cand eram copii mancam macris si uite ca mai sunt in viata, fara pietre la rinichi. Dar la 157 grade, acidul oxalic sublimeaza. Asa ca daca doresti sa fii sigura ca nu ai de-a face cu el, temperatura ar fi peste 157 grade. 🙂
      Dar dupa cum spuneam, eu am fiert compozitia cam 10 minute. Apoi am lasat la racit iar azi dupa ce-o mai las la fiert inca 10-15 minute o s-o pun in borcane in ,,dunst,, uscat. Adica acopar borcanele cu o patura groasa si le las pana a doua zi acolo la caldurica. 🙂

      Apreciază

  6. Eu știu doar gustul dulceții de căpșuni cu rubarbă. Sper să încerci.

    Apreciat de 1 persoană


Lasă un comentariu

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

Soluciones Colina

Inmobiliaria Bienes Raíces Proyectos e Inversiones

Bijuterii cu suflet

Strălucirea este necesară

Imaginary Coffee

Sometimes, we need fantasy!

Se mai întâmplă

De obicei râd, dar uneori nu.

Cristiftene

“Cât despre mine, sunt un optimist."

brăilaltfel

braila vazuta prin ochii mei

gânduri însingurate

eu cu gândurile mele… şi… atât!

Poeme despre nimic

gânduri, aberații, nedreptăți

SUNT UN ADOLESCENT REBEL

proză scurtă și căței

Texte pe față

Zic ce-am de zis

muzele albe

texte, desene și fotografii de Cristina-Monica Moldoveanu

Cronopedia

... în fuga amintirilor cronopediene...

Blog Anonim.

Ziua de azi e unica. Ai grija de timpul tau.

Fum de Ţigară

Simte,dar taci.Scrie.

Blog-ul lui Adrian

Gânduri, şoapte, pași în strungi şi verbe…

Cafeaua de dimineață

Cuvinte dintr-o ceașcă de cafea

Derivată din D.

You know my name, not my story.

WHEN CULTURES COLLIDE

A PERSIAN AND ROMANIAN BLOG

Lumea lui Alexandru

Despre viaţă, oameni, natură, flori, animale, locuri şi lucruri

BUCĂTĂRELI LA BORCAN

Primul blog românesc despre murături, dulcețuri și alte chestii la borcan. Probabil singurul.

gradina2016

Despre gradina in anul 2016

"Enciclopedie deschisă"

blog arădean de cultură generală

MM's Blog

The best gift you are ever going to give someone— the permission to feel safe in their own skin. To feel worthy. To feel like they are enough. — Hannah Brencher

pisicablonda

let it come natural

andreinewcreation

Nu-mi dați sfaturi. Știu sa greșesc și singur

j u r n a l d e b u b u r u z ă

locul unde visurile devin cuvinte

Fărâme de suflet şi de viaţă

" You'll stay with me? Until the very end... "

Evelics's Blog

Just another WordPress.com weblog

Doar un leu

Blog despre importanta fiecarui leu

mondeadrian

există zi există noapte exist şi eu pentru a le-ncurca pe toate!

9

...cu capul în nori și piciorele pe pământ.

Blogul Giuliei

modă-gânduri-idei -cărți