Dulceaţa mea…
iunie 12, 2016 la 12:36 pm | Publicat în rețete, Uncategorized | 14 comentariiEtichete: dulceaţă de rubarbă
…de rubarbă miroase a portocale. Recunosc, n-am mâncat niciodată dulceaţă de rubarbă, aşa că azi, la cumpărături dacă tot mi-a căzut privirea pe nişte tulpini pricăjite de rubarbă, am zis, hai să încerc…Le-am spălat, le-am tăiat cubuleţe, am stors o portocală şi am adăugat cam jumate de kg de zahăr. De ce portocală? Păi lămâile sunt de două ori jumate mai scumpe, şi dacă tot sunt citrice şi unele şi altele, am zis, nu poate fi rău nici cu portocale. Acum toate stau cuminţi într-o oală. Mai târziu, spre seară, o să le dau într-un clocot, iar mâine definitivez dulceaţa.
Să vedem dacă e atât de bună precum spune prinţul Charles. E dulceaţa lui preferată, se zice. Aşa că mâine voi avea o dulceaţă princiară.
14 comentarii »
RSS feed for comments on this post. TrackBack URI
Lasă un comentariu Anulează răspunsul
Instagram
Nu am găsit nicio imagine Instagram.
Comentarii recente
Ioan M. la ***300 Ioan M. la ***298 Ioan M. la ***297 Ioan M. la ***294 9 la ***293 Poteci de dor la ***293 9 la ***293 racoltapetru6 la ***293 Mél@nie la ***291 9 la Am observat… Arhive
Cele mai bune articole și pagini
Categorii
- 1000 (3)
- Clubul Ignoranţilor (22)
- d'ale copiilor (70)
- de-ale noastre (200)
- femei (10)
- free-filozofii (70)
- gânduri aiurea (221)
- haiku (147)
- imaginea zilei (14)
- joc (9)
- jurnal aiurit (39)
- o lume uitată (1)
- plante (6)
- povestea de marţi (22)
- poveşti (8)
- rețete (40)
- roz/albastru (2)
- scrisori de inimă albastră (6)
- secrete …free (16)
- semn de…sunete (67)
- Uncategorized (774)
- zile colorate (27)
Meta
Blogs I Follow
Statistici blog
- 58.957 hits
Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.
Dulceață de rabarbă nu am mâncat dar prăjitură. Este gustoasă, puțin acrișoară.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Comment by smaranda64— iunie 12, 2016 #
N-am mâncat nici prăjitură cu rubarbă, nici dulceaţă. Am gustat azi tulpinile crude. Sunt acrişoare şi astringente. 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Comment by 9— iunie 12, 2016 #
Am mâncat numai compot, de dulceaţă nu ştiu. Recomand compotul în zilele toride, e bestial 😉
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Comment by Poteci de dor— iunie 12, 2016 #
Daca mai gasesc rubarba sa incerc. Dulceata a iesit pe gustul meu, usor acrisoara. O minune! 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Comment by 9— iunie 13, 2016 #
Compotul îl faci ca pe ăla de mere, vara, adică nu pentru iarnă. Fierbi rubarba bucăţele cu zahăr, laşi la rece şi gata 😉
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Comment by Poteci de dor— iunie 13, 2016 #
Multumesc Potecuto! 🙂 Chiar am de gand sa incerc.
ApreciazăApreciază
Comment by 9— iunie 13, 2016 #
M-ați făcut curioasă, eu n-am gustat deloc, nici dulceață, nici compot. O să verific înainte să nu aibă proprietăți laxative, e ultimul lucru pe care mi-l doresc 😉 .
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Comment by Fata Verde— iunie 12, 2016 #
Am tot gustat din dulceaţă. 🙂 Nu am păţit nimic. 🙂 Dar dacă ai probleme, e foarte bine să te infprmezi. 🙂
ApreciazăApreciază
Comment by 9— iunie 13, 2016 #
Când face un prinț reclamă,
Musai să băgăm de samă,
Poate sângelui priește
Și ni se mai albăstrește.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Comment by racoltapetru6— iunie 13, 2016 #
Doamne fereste sa se albastreasca, Petru!:)
In alta ordine de idei, chiar e buna dulceata asta.
ApreciazăApreciază
Comment by 9— iunie 13, 2016 #
m-ai facut curioasa!!
eu am cumparat o singura data rubarba, si am fiert-o prea mult cred. Asa ca te rog sa ne dai pasii si cantitatile si temp. de fierbere si de cate ori ai amestecat, dar asa ca la fraiere :)))
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Comment by o femeie— iunie 13, 2016 #
Nu sunt omul cantitatilor exacte, dar o sa-ti spun cum am procedat eu. La jumate kg tulpina de rubarba curatata, jumate kg zahar, zeama de la o portocala. Lasate o zi sa se ,,topeasca,, zaharul. Seara am dat amestecul intr-un clocot, cat sa se inmoaie cubuletele de rubarba. Pe aragaz, habar n-am la ce temperatura, daaar am citit ca rubarba contine acid oxalic, care se spune ca in cantitati prea mari e daunator pentru organism. Ma rog…nu stiu cantitatile, stiu ca atunci cand eram copii mancam macris si uite ca mai sunt in viata, fara pietre la rinichi. Dar la 157 grade, acidul oxalic sublimeaza. Asa ca daca doresti sa fii sigura ca nu ai de-a face cu el, temperatura ar fi peste 157 grade. 🙂
Dar dupa cum spuneam, eu am fiert compozitia cam 10 minute. Apoi am lasat la racit iar azi dupa ce-o mai las la fiert inca 10-15 minute o s-o pun in borcane in ,,dunst,, uscat. Adica acopar borcanele cu o patura groasa si le las pana a doua zi acolo la caldurica. 🙂
ApreciazăApreciază
Comment by 9— iunie 13, 2016 #
Eu știu doar gustul dulceții de căpșuni cu rubarbă. Sper să încerci.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Comment by vax-albina— iunie 13, 2016 #
Am văzut că există. Da, sigur că voi încerca! 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Comment by 9— iunie 13, 2016 #